h1

ÈXIT DE LA PRESENTACIÓ DE L’AUCA I EL CONTE

2 febrer 2010
 

El dijous 21 de gener va tenir lloc, a l’auditori del Palau Falguera, l’acte de presentació de l’Auca dels gegants Guillem i Violant i del conte infantil il·lustrat Una ciutat gegantera, editats amb motiu del 25è aniversari dels Gegants de la Ciutat i, també, de la Colla de Geganters de Sant Feliu de Llobregat.  

L’assistència

Aspecte de l'Auditori

Moment de col·lapse a la sortida de l'Auditori

Les previsions d’assistència i interès favorable per totes dues publicacions han estat depassades abastament per la gran gentada que s’hi va congrergar a l’auditori, ple a vesar de santfeliuencs i santfeliuenques que van voler compartir amb tots nosaltres aquest moment tant entranyable. I és que van ser molt nombroses les persones que van acompanyar els autèntics protagonistes de la jornada, el Guillem i la Violant, que van presidir l’acte plantats. Hem de fer un esment molt especial d’alguns antics membres de la Colla, que van fer-hi acte de presència, així com també dels companys/amics de la Colla Gegantera de l’ACF, amb els seus dos caps de colla (l’Edu i el Xavi) al capdavant.   

Guillem i Violant dalt de l'escenari

Edu, un dels caps de colla dels gegants de l'ACF

També hi foren presents entre el públic el president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l’Albert Moya, la regidora d’Ensenyament, la Maria Tobella, el Síndic Municipal de Greuges, Magí Boronat, i els regidors Jordi Sanjosé, Manel Martínez i Jaume Solé.   

 

Les intervencions

 Val a dir que l’acte es va desenvolupar en dues parts: primerament, la presentació de l’auca i del conte, amb els parlaments i l’audiovisual, que va tenir lloc dins de l’auditori; i, després, la part destinada a adquirir-ne i la seva signatura, a càrrec de les autores i l’autor, que va tenir lloc al vestíbul.   

Taula dels oradors.

En l’acte de presentació pròpiament els parlaments van anar a càrrec del cap de colla, Josep Sanosa, que va donar la benvinguda i va fer cinc cèntims de les celebracions del 25è aniversari endegades per la Colla; la Carme Rubio, per emmercar el projecte «Els gegants a l’escola» menat per la nostra Colla amb la col·laboració de l’Ajuntament; i la Núria Pradas, que va explicar com va escriure el text original del conte el 2001, quan Sant Feliu va ser ciutat gegantera de Catalunya.   

Cal fer esment de l’absència de la Joana Raspall, autora del text de l’auca, la qual no va poder fer acte de presència i intervenir, tal com estava previst, en un acte -en paraules seves- tan simpàtic. Des d’aquí volem encoratjar-la a no defallir en la seva incansable i molt valuosa tasca de dinamització cultural.   

 

L’auca i el conte

 L’Auca dels gegants Guillem i Violant és un cartell i està formada per 25 vinyetes que presenten els Gegants de la Ciutat, el gegant Cavaller Guillem i la geganta Violant de Bar, i alguns dels fets més cabdals de la seva existència durant els darrers 25 anys, entre 1985 i 2010. El text de l’auca ha estat redactat per l’escriptora Joana Raspall i les il·lustracions que l’acompanyen han estat realitzades per la dibuixant Judith Chamizo.   

En l’acte de presentació es va projectar un audiovisual de l’auca, que ha comptat amb la col·laboració de l’actor Jaume Comas, narrador excepcional dels versos.   

   

El conte infantil Una ciutat gegantera és un relat curt que narra les aventures viscudes pel gegant Guillem fins a la trobada amb la geganta Violant. En companyia de personatges com el Soldat, el Bufó, la Dona Mamelluda i el Mag, en Cesc el Bandoler, la Mercè i en llorenç, el Guillem va haver de superar proves successives i, finalment, va arribar a la vila de Sant Feliu, una ciutat gegantera. El conte és una adaptació del text original de l’escriptora Núria Pradas, i les il·lustracions que l’acompanyen han estat realitzades pel dibuixant Ezequiel Tejero.   

El moment més entranyable de l’acte el van protagonitzar els més menuts de la Colla, els quals, en un gest d’agraïment, van lliurar un obsequi a les autores i l’autor.  

  

Lliurament d'obsequis a les autores i l'autor.

 

La signatura d’exemplars

En finalitzar la primera part de l’acte de presentació, i ja al vestíbul de l’auditori, es van distribuir exemplars de les auques entre els assistents i es van possar a la venda els exemplars del conte. En aquell mateix espai, les autores i l’autor van passar-se una molt bona estona signat exemplars de les obres.   

Les autores i l'autor dedicant exemplars de les obres.

Cua de gent esperant a què les autores i l'autor li signessin les obres.

 

El ressò als mitjans de comunicació

L’acte de presentació ha estat objecte d’atenció a diferents mitjans de comunicació locals i d’altres viles. En concret, a Sant Feliu se n’han fet ressò les planes web santfeliu.cat, santfeliu.net i ICV Sant Feliu de Llobregat; així mateix, el cap de colla, Josep Sanosa, va ser entrevistat en el programa El matí és viu de Ràdio Sant Feliu. En el mateix acte, les televisions locals TV10 i Esplugues Televisió van prendre imatges de la presentació i van realitzar algunes entrevistes a les oradores i l’orador.   

La regidora de Cultura, Lourdes Borrell, atenent les preguntes de la Televisió d'Esplugues.

El Pep Sanosa donant informació sobre el 25è aniversari dels gegants Guillem i Violant.

Per veure un àlbum fotogràfic –> AQUÍ 

One comment

  1. […] editat en commemoració del 25è aniversari dels gegants Guillem i Violant ja és a la venda. Com recordareu, la presentació d’aquesta obra, juntament amb l’Auca dels gegants Guillem i Violant […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: